Bruksvallsloppet räknar med ordinarie program

Hem / Nyheter / Bruksvallsloppet räknar med ordinarie program

Trots mildväder med en vecka kvar till den TV-sända Sverigepremiären är arrangörerna i Bruksvallarna optimistiska inför tävlingshelgen.
– Vi jobbar intensivt med att få till bra tävlingsbanor, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

Några av världens bästa skidåkare kommer att vara på plats i Bruksvallarna 16-18 november och på spel står platser till att åka den första världscupstävlingen i Ruka Finland.

– Vi har stor hjälp av Ramundberget längst upp i dalgången för att få till den snö vi behöver, det ska ge mer höjdmeter än det vi har just nu, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

Arrangören meddelar att juryn tagit beslut att teknikzoner kan komma att användas under lördagens tävling med anledning av snöläget, banornas beskaffenhet och väder. Om teknikzoner används kommer dessa vara markerade under fredagens officiella träning.

Landslaget tränar just nu i Bruksvallarna & Ramundberget, i fredags kördes en träningstävling i Ramundberget och under lördagen ett sprintrace i Bruksvallarna.

Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna och i år är man tillbaka i direktsändningen i SVT. Vinterstudion sänder lördag och söndag.

Bruksvallsloppet
16 november
fri teknik D 21 5 km, H 21 10 km
17 november klassisk teknik D21 10 km, D17-20 5 km, H 21 15 km, H17-20 10 km
18 november fri teknik D21/H21, D17-20/H17-20

Fotograf: Jocke Lagercrantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *