Petter Northug åker Bruksvallsloppet

Hem / Nyheter / Petter Northug åker Bruksvallsloppet

I sedvanlig ordning går den svenska längdskidpremiären av stapeln i Bruksvallarna, den här gången med webbsändning. 11-12 november genomförs Bruksvallsloppet, med en norrman som favorit.

De svenska åkare som ställer upp i Bruksvallsloppet får tufft motstånd av Strindheims Petter Northug som många gånger tidigare åkt fort i Funäsfjällen. Senast i en uppseendeväckande tävlingsdräkt väldigt lik den svenska landslagsdräkten.

– Det känns väldigt roligt att bröderna Petter och Even Northug väljer Bruksvallarna och det höjer definitivt intresset för premiären, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum. Bröderna Northug kommer att förlägga sin försäsongsträning ett par veckor i snösäkra Bruksvallarna & Ramundberget.

I år öppnar skidspåren rekordtidigt tack vare sparad snö. Den 14 oktober finns 6 kilometer elbelyst skidspår. 21 000 kubikmeter snö ger varierad skidåkning lämplig både för träning och för tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom.6 kilometer skidåkning delas upp i en enklare yttre slinga bra för distansåkning, 9 meter bred med åkning i båda riktningar. Den inre slingan startar med en böljande slakmota etappvis upp mot snölagret och har sin avslutning i den tuffa sprintbanan.

På lördagen den 11 november genomförs ett distanslopp i fri teknik både för seniorer och juniorer, helgen avrundas med sprint, även det i fri teknik. Juniorklasserna är H/D17-20 klasser och där förväntas ett mycket stort startfält. Tävlingen har FIS-status och från arrangörssidan tror man på flera nationer på startlinjen.

Boka boende i Bruksvallarna & Ramundberget >>>

Foto: Jocke Lagercrantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *