Bra juniorer i Bruksvallarna

Hem / Nyheter / Bra juniorer i Bruksvallarna

Bruksvallsloppet 11-12 november visar upp ett starkt startfält på juniorsidan. Några av Sveriges bästa med Frida Karlsson, Emma Larsson, Johanna Hagström, Jacob Nystedt och Eric Rosjö i spets, kommer till start.

Nästa helg genomförs Bruksvallsloppet med två tävlingsdagar, en distanstävling i fri stil på lördagen och sprint fristil söndag. Tävlingen är FIS-tävling för både seniorer och juniorer och kommer att sändas på webben.

Juniorerna tävlar i D/H 17-20 och där finns flera intressanta namn i startlistan, däribland årets Mora Nisse stipendiater, Frida Karlsson från Sollefteå Skidor IF och Eric Rosjö IF Hallby SOK. Dessutom Johanna Hagström Ulricehamns IF, Emma Larsson IFK Mora SK och Jacob Nystedt Hudiksvalls IF, från landslagets träningsgrupp 3.

– Vi förväntar oss också många norska åkare på startlinjen i och med att Bruksvallsloppet går av stapeln helgen innan Beitostølen, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

Träningsförhållanden i dalgången Bruksvallarna & Ramundberget är riktigt bra, just nu finns 24 kilometer skidåkning tillgänglig, vilket gör att många väljer området som träningsort. Anmälan till tävlingen stänger måndag nästa vecka.


Fotograf: Jocke Lagercrantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *