Stort intresse för längdpremiären i Bruksvallarna

Hem / Nyheter / Stort intresse för längdpremiären i Bruksvallarna

Med en vecka kvar till den TV-sända Sverigepremiären och världscupsuttagningen riktas blickarna mot den snösäkra dalgången i västra Härjedalen.
– Vi har inte haft vädergudarna på vår sida, men vi kommer att leverera förstklassiga tävlingar som alltid, säger tävlingsledare för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

Några av världens bästa skidåkare kommer att vara på plats i Bruksvallarna 16-18 november och på spel står platser till att åka den första världscupstävlingen i Ruka Finland.

Kända namn som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Calle Halvarsson och Oskar Svensson finns med i startlistorna. Kanske söker de redan nu ett bra kvitto inför en säsong där VM i Seefeld är höjdpunkten.

I tillägg väntar internationell konkurrens från Norge, Island, Japan, Litauen, Kina, Schweiz, Madagaskar och Spanien. Även på juniorsidan väntas starka startfält.
Jag tror också att många av juniorerna passar på att testa sin kapacitet i seniorklasserna på fredagen, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

Den senaste månaden med oväntat varmt väder har gjort att tävlingarna inte kommer att genomföras på den tänkta 5 km slingan utan på en kortare bansträckning. Sprinten körs på ordinarie omtyckta och utslagsgivande banan.

Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna och i år är man tillbaka i direktsändningen i SVT . Vinterstudion sänder lördag och söndag.

Fotograf: Jocke Lagercrantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *