Juniorklasserna stryks från Bruksvallsloppet 

Hem / Nyheter / Juniorklasserna stryks från Bruksvallsloppet 

Bruksvallsloppet har genom åren förutom att vara TV-sänd Sverigepremiär och viktig uttagningstävling för senioreliten blivit en stor säsongsöppning för Sveriges bästa juniorer. I år stryks juniorklasserna från tävlingshelgen pga. den pandemi vi befinner oss i. 

– Tidsmässigt har vi både tv-tider att ta hänsyn till samt dagsljuset, det gör att vi behöver fatta detta tråkiga men nödvändiga beslut. Det viktigaste är att vi kan genomföra tävlingarna på ett säkert sätt, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

Beslutet är fattat i samråd med Svenska Skidförbundet. Huruvida juniorerna ges möjlighet att kliva upp och tävla i seniorklassen återkommer arrangören om. Just nu arbetas det intensivt med en riskbedömning och åtgärdsplan.

Anmälan är ännu inte öppen, utan ytterligare besked från myndigheter inväntas. Det arrangörsstaben dock redan nu utlovar är att tävlingarna blir av och att de allra bästa kommer att finnas på startlinjen. Utan publik, men med stort intresse framför tv-sofforna med tre dagars tv-sändning från den klassiska skidorten i Härjedalen.


Fotograf: Jocke Lagercrantz

Bruksvallsloppet 2020
Fredag 20/11 Klassiskt D21 10 km och H21 15 km
Lördag 21/11 Sprint Klassisk stil D21 och H21
Söndag 22/11 Fri stil D21 10 km och H21 15 km

2 thoughts on “Juniorklasserna stryks från Bruksvallsloppet 

 • Göran Hillvad.

  Hej,
  Jag älskar Bruksvallsloppet, ock
  brukar åka upp till Er, från Göteborg.
  För att få se loppen (live)
  Finns det ingen möjlighet, att få
  Stå med Avstånd för, att Se,
  På Tävlingarna .
  Mvh Göran Hillvad..
  Göteborg.

  • Mikaela Sundbaum

   Hej,
   Nej tyvärr så genomförs tävlingarna som en ej offentlig tillställning inom avspärrat område i år. Önskar dig en fin stund i tv-soffan detta år. Vänligen Tävlingsledare Mikaela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *