Bruksvallsloppet genomförs med 100 damer och 150 herrar

Hem / Nyheter / Bruksvallsloppet genomförs med 100 damer och 150 herrar

Om två veckor genomförs Sverigepremiären i Bruksvallarna med tv-sändning under tre dagar. – Det blir en elittävling med de bästa på plats, vi har begränsat antalet startande till 100 damer och 150 herrar per tävlingsdag, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum. 

Arrangören i västra Härjedalen har under de senaste veckorna arbetat intensivt med en riskbedömning och åtgärdsplan för Bruksvallsloppet och under torsdagen öppnades anmälan.
– Vi har haft en nära dialog med myndigheterna och genomfört en rad åtgärder för att detta ska bli ett säkert och bra slutet evenemang, säger Mikaela Sundbaum.

Publik kommer inte att tillåtas, juniorklasserna är strukna, tävlingsområdet kommer att vara avspärrat och indelat i zoner och ingen servering kommer att ske på arenan, är några av de förutsättningar som kommer att gälla den 20-22 november i Bruksvallarna.

Utländska åkare tillåts enligt ett kvotsystem framtaget tillsammans med Svenska Skidförbundet. Juniorer kommer att få kliva upp i seniorklass och rankas in efter FIS-punkter.

Vad gäller snötillgången har inte arrangörerna haft vädergudarna med sig, men tävlingsledare Mikaela Sundbaum känner ingen oro:
– Den snö som ligger utlagd har vi lagt väldigt tjock så den kommer att klara sig och vi har medvetet sparat snö för att kunna köra ut mer ifall vi inte får fler sprutnätter. En eller två nätter till med kalla grader behövs för att säkra 5 kilometers slingan, annars genomförs tävlingarna på 3,3 kilometer.

2 thoughts on “Bruksvallsloppet genomförs med 100 damer och 150 herrar

    • Mikaela Sundbaum

      Vi har utgått från 2018-års startande då vi senast hade tv-sändning, då hade vi 165 herrar och 100 damer anmälda. Vänligen Tävlingsledare Mikaela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *